Lectii video de matematica.Divizori

- de vizualizat gratuit -

Ce sunt divizorii, cum se calculeaza, ce este un numar divizibil, intrebari la care afli raspunsul prin vizionarea lectiei.

Lectii video de matematica.Fractii

- de vizualizat gratuit -

Ce este o fractie, din ce este formata o fractie, cum se calculeaza, care sunt denumirile practice ale unor fractii, intrebari la care afli raspunsul prin vizionarea lectiei.

Mara

- de citit gratuit -

  A rămas Mara, săraca, văduvă cu doi copii, sărăcuţii de ei, dar era tânără şi voinică şi harnică şi Dumnezeu a mai lăsat să aibă şi noroc. Nu-i vorbă, Bârzovanu, răposatul, era, ...mai mult !

Prinţ şi cerşetor

- de citit gratuit-

În vechea cetate a Londrei, într-o zi oarecare de toamnă din cel de al doilea sfert al secolului al şaisprezecelea, un copil pe care nimeni nu-l dorea, se născu într-o familie săracă, ce avea numele de Canty. În aceeaşi zi, un alt copil englez se năştea într-o bogată familie cu numele de Tudor, care îl dorea, însă toată Anglia.  ...mai mult !

Fram ursul polar

- de citit gratuit -

Tigrii intrau în arenă unul câte unul. Pasul lor era mlădios pe nisip. Moale, catifelat, fără vuiet. Nu ridicau nici în dreapta, nici în stânga ochii lor galbeni ca de sticlă. După gratii, mulţimea din staluri privea cu răsuflarea înfiorată de teamă şi de nerăbdare.Dar pentru tigrii de Bengal nu se afla pe lume această mulţime. ....mai mult!

Călătoriile lui Gulliver

-de citit gratuit -

...............................

Am încercat să mă scol, dar nu m-am putut mişca, deoarece cum stam aşa culcat pe spate, mi-am simţit atât braţele cât şi picioarele legate zdravăn de pământ de o parte şi de alta, iar părul meu lung şi des, prins şi el în acelaşi fel. ...mai mult!

Stefan cel Mare

- de citit gratuit

...............................

Din jos de Suceava, pe Siret, la locul ce-i zice Direptate stau adunaţi, ca-n zilele marilor judecăţi domneşti, boierii ţării, curtenii toţi şi feţele bisericeşti cu Mitropolitul Teoctist în frunte, şi norod mult de prin sate, întru întâmpinarea domnului celui nou. Aici e „primirea“; aici se opreşte cu arcaşii lui cel ce de două ori şi-a biruit vrăjmaşul. ...mai mult!

Legenda imparatului Alexandru Macedon

- de citit gratuit -

Imparatea la rasarit in India marele Por-imparat, si la amiazazi domnea peste Persia marele Dariei imparat, iara Merlichei imparat stapanea Ramul si tot Apusul cu toti crai; si la Macedonia era Filip craiul. Iara peste Eghipet imparatea Netinav imparat, carele era filosof mare, si fermecator si cetitor de stele, si era atat de maiestru cat lua bunatatile si dulceata de la patru tari, adica:graul, vinul, untul si mierea. ... mai mult!

Stejarul din Borzeşti

de Eusebiu CamilarAleodor împărat

Poveste audio: de ascultat gratuit.

A fost odată ca niciodată etc.

A fost odată un împărat. El ajunsese la căruntețe, și nu se învrednicise a avea și el măcar un copil. Se topea d-a-n picioarele, bietul împărat, să aibă și el, ca toți oamenii,stârpitură de fecior, dară în deșert. ...ascultă povestea!Povestea porcului

Poveste audio: de ascultat gratuit.

Cică erau odată o babă şi un moşneag: moşneagul de-o sută de ani, şi baba de nouăzeci; şi amândoi bătrânii aceştia erau albi ca iarna şi posomorâţi ca vremea cea rea din pricină că nu aveau copii. ...ascultă povestea!Greuceanu

Poveste audio: de ascultat gratuit.

A fost odată ca niciodată etc.

A fost un împărat şi se numea împăratul Roşu. El era foarte mâhnit că, în zilele lui, nişte zmei furaseră soarele şi luna de pe cer. ...ascultă povestea!Vizită...

Schiţă în format audio: de ascultat gratuit.

M-am dus la Sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietenă, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaş foarte drăguţ de vreo opt anişori. N-am voit să merg cu mâna goală şi i-am dus băieţelului o minge foarte mare de cauciuc şi foarte elastică. ...ascultă schiţa în format audio!Stejarul din Borzeşti

Povestire istorică de Nicolae Gane, în format audio: de ascultat gratuit.

...................................

Si ambele taberi, înarmate până-n dinţi cu puşti de soc, cu săbii de sindilă, cu suliţi de trestii, se băteau amarnic între ele, de clocoteau văile Trotusului si se spăriau toti graurii din tufărişuri. Iar comandanţii, călări pe fugari aprigi de nuiele, alergau când la aripa dreapta, când la aripa stânga a oştirilor înşirate, şi-şi îmbărbătau soldaţii la luptă. ...ascultă povestea!Bubico...

Schiţă în format audio: de ascultat gratuit.

Nouă ceasuri şi nouă minute... Peste şase minute pleacă trenul. Un minut încă şi se-nchide casa. Repede-mi iau biletul, ies pe peron, alerg la tren, sunt în vagon... Trec de colo până colo prin coridor, să văz în care compartiment aş găsi un loc mai comod... Aci. O damă singură, şi fumează, atât mai bine! Intru şi salut, când auz o mârâitură şi văz apărând dintr-un paneraş de lângă cocoana capul unui căţel lăţos, plin de funde de panglici roşii şi albastre, care-ncepe să mă latre ca pe un făcător de rele intrat noaptea-n iatacul stăpânii-si.

– Bubico! zice cocoana... şezi mumos, mamă! ...ascultă schiţa în format audio!Capra cu trei iezi

Poveste de ascultat gratuit.

Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: „Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul”. Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:   ...ascultă povestea în format audio!Punguta cu doi bani

Poveste de ascultat gratuit.

Erau odată o babă şi un moşneag. Baba avea o găină, şi moşneagul un cucoş; găina babei se oua de câte două ori pe fiecare zi şi baba mânca o mulţime de ouă; iar moşneagului nu-i da nici unul. Moşneagul într-o zi pierdu răbdarea şi zise:  ...ascultă povestea în format audio!Povestea martisorului

Poveste de ascultat gratuit.

Odată soarele coborî într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit dintre oameni, închizându-l într-o temnită.  ...ascultă povestea în format audio!SUS - la pagina -

Poveşti gratuite

- de citit gratuit -

Vizitele pe site-ul nostru ne bucură foarte mult. Dorim sa oferim poveşti gratuite care pot fi descărcate pe calculator, având astfel timp să citiţi  şi să daţi mai departe colegilor care nu au internet. ...mai mult!

Baltagul

- de citit gratuit -

Stăpâne, stăpâne,
Mai cheamă ş-un câne...

Domnul Dumnezeu, după ce a alcătuit lumea, a pus rânduială şi semn fiecărui neam.
     Pe ţigan l-a învăţat să cânte cu cetera şi neamţului i-a dat şurubul.
     Dintre jidovi, a chemat pe Moise şi i-a poruncit: „Tu să scrii o lege; şi, când a veni vremea, să pui pe farisei să răstignească pe fiul meu cel prea iubit Isus; şi după aceea să înduraţi mult necaz şi prigonire; iar pentru aceasta eu am să las să curgă spre voi banii ca apele”....citeste mai mult!

Moara cu noroc

- de citit gratuit -

– Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia, ci liniştea colibei tale te face fericit. Dar voi să faceţi după cum vă trage inima, şi Dumnezeu să vă ajute şi să vă acopere cu aripa bunătăţii sale. ...mai mult!

Stejarul din Borzeşti

- de citit gratuit-

......................

 În două taberi era despărţită ceata copiilor: una înfăţişa tabăra  tătarilor  sub comanda lui Gheorghie, un copilandru cu  plete negre  şi  cu  ochii  de  mure,  iute  şi  neastâmpărat  ca  Trotuşul  ce  se prăvale de la munţi;  cealaltă  era  tabăra  moldovenilor sub  comanda lui Ştefan, un copilandru cu plete blonde, cu ochii albaştri, gânditori, şi  cu inimă  cutezătoare. ...mai mult !

Mircea cel Mare

- de citit gratuit -

Sfârşitul veacului al XIV-lea aruncă un nou vrăjmaş şi, cu el, un lung şir de primejdii în calea neamului românesc. Prăvălite din aceleaşi mari pustiuri ale Asiei, valurile potopului musulman sparg, de la cele dintâi izbituri, putredele zăgazuri ale împărăţiei bizantine şi, în mai puţin de-o jumătate de veac, îneacă aproape toată peninsula balcanică. ....mai mult!

Soldatul de plumb

- de citit gratuit

Erau odată douăzeci şi cinci de soldaţi de plumb şi toţi  erau  fraţi,  fiindcă  fuseseră  făcuţi  dintr-o  lingură veche. Ţineau puşca în mână şi fruntea sus. Aveau o uniformă foarte frumoasă, roşie şi albastră....mai mult!

Crăiasa albinelor

- de citit gratuit

Au fost odată doi feciori de împărat, care au pornit să-şi incerce norocul  prin lume, şi feciorii ăştia au ajuns să ducă o viaţă atât  de ticăloasă  şi  deşartă, ...mai mult!

Sah

- Joc gratuit

Programul permite să joci cu partenerul tău sau alegi calculatorul pe diferite niveluri de dificultate, plus că permite să refaci mutările greşite....mai mult!

Anunţuri gratuite

- gratuit -

Aveţi cărţi, reviste, albume,  pe care doriţi să le vindeţi ?
- Aici aveţi posibiltatea sa  daţi un anunţ gratuit....mai mult!

Trei pastori

- colinda gratuită in format text si audio -

Trei pastori se intalnira,
        Trei pastori se intalnira,
        Raza soarelui, floarea soarelui
        Si asa se sfatuira:
       ... mai mult!